Nyheder

Joey Miller har taget et stort spring i livet – fra teaterverdenen og rampelyset til hverdagen i et Scaniaførerhus.
Joey fortæller historien bag sin disponering her.

Med en amerikansk far og en dansk mor og en opvækst i Sverige var scenen sat for Joey. Da han flyttede til Danmark, bød teaterskolen ham velkommen, og så gik det ellers derudad som skuespiller, instruktør og senere med teatergrupper, der rejste landet tyndt.

Men det er en usikker branche. Så snart én opgave er på plads, skal man i gang med at finde det næste job. Livet på landevejen trak i Joey, og han overvejede en dag at gøre det til sin hverdag at køre lastbil. Sidste efterår blev tanken til virkelighed. Det store kørekort kom i hus, og en af Joeys bekendte, vognmand Jens Christian Hansen, tilbød ham et job.

"Det var en positiv oplevelse at komme i gang. Vognmanden lod mig ikke bare 'sejle' i gang. Den første måned kørte jeg sammen med ham, og hver dag fik jeg gode råd og opsnappede faldgrupperne i hverdagen. Derefter satte jeg mig bag rattet og fik en professionel chaufør med i passagersædet. Den opstart kunne nok ikke gøres bedre," siger Joey. Der er meget at lære, så bilister, lastbiler og chauffører kommer sikkert frem. Joey bruger mange timer på landevejen hver dag, men han holder hastigheden. De sekunder, han kan hente ved at stresse sig selv, andre bilisterne og lastbilen, er ikke værd at samle på, mener han.

En ren lastbil kører nu bedre, og der bliver kælet for vogntoget her i Hvidovre.

"Da jeg er vant til at have med mange mennesker at gøre, er jeg ikke bange for at spørge om råd. At få en snak med kollegaer i grusgraven, få et tip om, hvor fundamentet er blødt, eller hvordan man tackler folkene ude på byggepladsen. Det gør hverdagen mere smidig at tale sammen. Jeg giver også hånd til kunderne, og det er de ikke altid vant til. Det virker, for stemningen stiger et hak," fortæller han.

Bodil er Joeys tro følgesvend i førerhuset.

Vognmand Jens Christian Hansen har kørt for DSV Transport i mange år, og Joey er glad for opgaverne. De er flinke i kørselsafdelingen, afslutter han, inden han ruller videre i den nyvaskede Scania.