Det skal der bygges

Akuthuset er en ny stor tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt kvinde-barn-center. 

De 6 bygninger giver en udvidelse af Bispebjerg Hospital på 77.500 m2. Bygningen er bygget op af en base i tre niveauer med seks sengetårne, der rummer sengestuer og ambulatorier ovenpå. Et indbydende foyerområde har udsigt til grønne haver på alle sider. Området er designet i et cirkulært forløb, der skal gøre det nemmere for patienter at finde vej. De cirka 535 ensengsstuer har eget bad og toilet og udsigt til grønne områder. Ankomstpladsen med 125 underjordiske parkeringspladser ligger i sammenhæng med parken, og skal skabe en respektfuld sammenhæng med de historiske, fredede bygninger.

 PS. Har du taget en vandretur gennem Bispebjergs helende have, der blev skabt for over 100 år siden, ellers er det en berigende oplevelse. Haven vil også få et løft samtidig med det store byggeri foregår. En gratis oplevelse på en Københavnertur.